erb obce Opařany

ObecOpařany

Opařany, Hodušín, Nové Dvory, Olší, Oltyně, Podboří, Skrýchov u Opařan
  • Opařany

    Opařany

  • Opařany

    Opařany

  • Opařany

    Opařany

  • Oltyně

    Oltyně

  • Hodušín

    Hodušín

  • Opařany

    Opařany

  • Hodušín

    Hodušín

  • Olší

    Olší

  • Opařany

    Opařany

  • Opařany

    Opařany

  • Nové Dvory

    Nové Dvory

  • Skrýchov u Opařan

    Skrýchov u Opařan

  • Skrýchov u Opařan

    Skrýchov u Opařan

  • Olší

    Olší

  • Hodušín

    Hodušín

  • Podboří

    Podboří

  • Skrýchov u Opařan

    Skrýchov u Opařan

  • Podboří

    Podboří

  • Podboří

    Podboří

  • Opařany

    Opařany

GDPR

GDPR

Informace k ochraně osobních údajů

Podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. 4. 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů), (dále jen „Nařízení“). GDPR je zkratkou pro „Obecné nařízení na ochranu osobních údajů“


Správce osobních údajů

Obec Opařany

Opařany 30, 391 61 Opařany

IČ 00252638

ID datové schránky: fhzb5vu

telefon: +420 381 287 028

e-mail obec@oparany.cz

Pověřenec pro ochranu

Ing. Miroslav Dlouhý

mobil: +420 775 572 894

e-mail: poverenec@mikroregiontaborsko.cz


POJMY

Subjekt údajů – fyzická osoba, k níž se osobní údaje vztahují

Osobní údaj – veškeré informace o identifikované nebo identifikovatelné fyzické osobě. Identifikovatelnou fyzickou osobou je fyzická osoba, kterou lze přímo či nepřímo identifikovat, zejména odkazem na určitý identifikátor, například jméno, identifikační číslo, lokační údaje, síťový identifikátor nebo na jeden či více zvláštních prvků fyzické, fyziologické, genetické, psychické, ekonomické, kulturní nebo společenské identity této fyzické osoby

Citlivý údaj – zvláštní kategorie osobního údaje – osobní údaje, které vypovídají o rasovém či etnickém původu, politických názorech, náboženském vyznání či filozofickém přesvědčení nebo členství v odborech, zpracování genetických údajů, biometrických údajů za účelem jedinečné identifikace fyzické osoby a údajů o zdravotním stavu či o sexuálním životě nebo sexuální orientaci fyzické osoby

Zpracovatel OÚ – každý subjekt, který na základě zvláštního zákona nebo z pověření správce zpracovává osobní údaje pro správce. Jedná se zejména o organizace, které spravují informační systémy.

Účel zpracování OÚ – činnost, proces či aktivita, pro kterou je nezbytné či účelné osobní údaje subjektu údajů zpracovávat.

Titul zpracování OÚ – zákonnost (legálnost) zpracování OÚ. PO zpracovává pouze OÚ subjektů údajů, pro které byla zmocněna zvláštním právním předpisem, nebo na základě dobrovolného smluvního ujednání, ve svém oprávněném zájmu, při výkonu veřejné moci nebo při plnění úkolu ve veřejném zájmu anebo na základě svobodného a informovaného souhlasu od subjektu údajů.

Zdroje OÚ – fyzická osoba nebo právnická osoba, orgán veřejné moci, agentura nebo jiný subjekt, od kterého jsou osobní údaje získány.

Příjemce OÚ – fyzická osoba nebo právnická osoba, orgán veřejné moci, agentura nebo jiný subjekt, kterým jsou osobní údaje poskytnuty.

Zpracování OÚ – jakákoli operace s osobními údaji, jako je shromáždění, zaznamenání, uspořádání, strukturování, uložení, přizpůsobení, pozměnění, vyhledání, nahlédnutí, použití, zpřístupnění přenosem, šíření, seřazení či zkombinování, omezení, výmaz nebo zničení

Automatizované zpracování osobních údajů subjektů ani profilování subjektů organizace nepraktikuje.

PRINCIPY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Správce prohlašuje, že Vaše osobní údaje jsou zpracovávány a chráněny v souladu s Nařízením a dalšími právními předpisy upravujícími ochranu osobních údajů a rovněž s principy stanovenými v Nařízení. Jedná se o tyto principy (zásady):

  • Zákonnost, korektnost a transparentnost zpracování
  • Účelové omezení (zpracovávání OÚ jen pro určité a legitimní účely)
  • Minimalizace OÚ (dochází ke zpracovávání OÚ pouze v nezbytně nutném rozsahu ve vztahu k danému účelu)
  • Přesnost a aktuálnost (organizace dbá na to, aby nepřesné, chybné či neaktuální OÚ byly bezodkladně opraveny nebo vymazány)
  • Omezené uložení (OÚ jsou v organizaci uloženy po dobu ne delší, než je nezbytně nutné pro účely, pro které jsou zpracovávány a dále dle schváleného spisového plánu správce pouze pro účely archivnictví v rozsahu stanoveném příslušnými právními předpisy)
  • Integrita a důvěrnost (OÚ jsou zpracovávány způsobem, který zajistí jejich náležité zabezpečení pomocí vhodných technických a organizačních opatření před neoprávněným či protiprávním zpracováním a před náhodnou ztrátou, zničením nebo poškozením).

ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Správce může zpracovávat osobní údaje subjektů údajů na základě následujících právních titulů:

Plnění právní povinnosti

Právní předpis po správci požaduje, aby OÚ zpracovával, resp. aby prováděl určitou činnost, pro kterou je zpracování osobních údajů nezbytné. Tento právní titul je u správce, jakožto orgánu veřejné moci, velmi frekventovaný.

Výkon veřejné moci nebo plnění úkolu ve veřejném zájmu

Zpracování je nezbytné pro splnění úkolu prováděného ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci. Jedná se například o situace, kdy je správci dáno určité oprávnění stanovené v právním předpisu.

Plnění smlouvy

Správce zpracovává osobní údaje subjektů údajů pro účely související s provedením opatření přijatých před uzavřením smlouvy nebo plněním smluvních vztahů obou smluvních stran, jedná se např. o zpracování osobních údajů za účelem uzavření nájemní smlouvy.

Oprávněný zájem

Právní titul oprávněného zájmu správce se uplatňuje u takových zpracování osobních údajů, kde převažují legitimní zájmy či práva správce nad zájmy či právy subjektu údajů, a to při zohlednění přiměřeného očekávání subjektů údajů na základě jeho vztahu se správcem. Jedná se např. o ochranu majetku správce, života a zdraví zaměstnanců, osob vstupujících do objektů správce.

Ochrana životně důležitého zájmu

V případě, kdy je zpracování nezbytné pro ochranu životně důležitých zájmů subjektu údajů nebo jiné fyzické osoby. Tento právní titul se využije pouze výjimečně v případě přírodních pohrom, nehod, požárů apod.

Souhlas

V případě, že správce zpracovává osobní údaje subjektu pro účely, které nelze zařadit pod účely uvedené výše, může tak činit pouze na základě uděleného platného souhlasu se zpracováním osobních údajů ze strany subjektu, který je projevem svobodné vůle. Poskytnutí takového souhlasu je dobrovolné, svobodné a nepodmíněné. Udělený souhlas lze kdykoliv odvolat. Odvoláním souhlasu není dotčena zákonnost zpracování vycházejícího ze souhlasu, který byl dán před jeho odvoláním.

PRÁVA SUBJEKTU

Subjekt údajů má právo na následující informace:

  • Informace o účelech a právním základu zpracování
  • Informace o kategoriích osobních údajů
  • Informace o příjemcích nebo kategoriích příjemců, kterým jsou OÚ předávány (včetně předávání do třetích zemí a mezinárodním organizacím a s tím souvisejícími zárukami ochrany)
  • Informace o plánované době, po kterou jsou OÚ uloženy
  • Skutečnost, že dochází k automatizovanému rozhodování včetně profilování a informace o použitém postupu a důsledcích takového zpracování
  • Konkretizaci oprávněného zájmu správce
  • Informace o zdroji, ze kterého OÚ pocházejí

V případě, že by správce po dobu zpracování Vašich osobních údajů hodlal Vaše osobní údaje zpracovávat pro jiný účel, než pro který byly poskytnuty, budete o tomto jiném účelu i dalších souvisejících skutečnostech vždy předem informován a dále bude postupováno v souladu s platnou legislativou.

Dále má subjekt údajů právo na:

  • Na informaci, zda jsou či nejsou jeho OÚ zpracovávány a na přístup ke svým zpracovávaným osobním údajům.
  • Opravu nepřesných a doplnění neúplných osobních údajů, které se ho týkají, a to bez zbytečného odkladu.
  • Výmaz osobních údajů, které se ho týkají, a to bez zbytečného odkladu („právo být zapomenut“) v případech kdy:
  1.  
    1. OÚ již nejsou pro dané účely potřebné,
    2. subjekt údajů odvolá souhlas, na jehož základě byly OÚ zpracovávány a neexistuje žádný další právní důvod zpracování,
    3. subjekt údajů vznese námitky proti zpracování a neexistují žádné převažující oprávnění důvody pro zpracování,
    4. OÚ byly zpracovány protiprávně,
    5. OÚ musí být vymazány ke splnění právní povinnosti,
    6. Pokud OÚ byly zpracovány v souvislosti nabídkou služeb informační společnosti přímo dítěti do věku 16 let.
  • Na omezené zpracování, a to v následujících případech:
  1.  
    1. jestliže popíráte přesnost osobních údajů, a to na dobu potřebnou k tomu, aby správce mohl přesnost osobních údajů ověřit,
    2. zpracování je protiprávní a subjekt údajů odmítá výmaz osobních údajů a žádá místo toho o omezení jejich použití,
    3. správce již osobní údaje nepotřebuje pro účely zpracování, ale subjekt údajů je požaduje pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků,
    4. jestliže jste již vznesl námitku proti zpracování v případě zpracování v oprávněném zájmu správce či třetích osob, dokud nebude ověřeno, zda oprávněné důvody správce převažují nad oprávněnými důvody subjektu údajů.
  • Na získání OÚ, které se ho týkají ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu a na předání těchto údajů jinému správci (právo na přenositelnost) v případě, že je zpracování založeno na souhlasu či smlouvě a zároveň probíhá pouze automatizovaně.
  • Podat stížnost u dozorového orgánu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů (Pplk. Sochora 27, 170 00, Praha 7, ID datové schránky: qkbaa2n)
  • Právo vznést námitku proti zpracování, pokud se zpracování OÚ zakládá na oprávněném zájmu správce nebo zpracování ve veřejném zájmu.

Práva subjektu údajů lze uplatňovat několika způsoby:

  • Osobně na pracovišti správce nebo pověřence po ověření totožnosti subjektu.
  • Písemně poštovní zásilkou na adrese správce nebo pověřence, kde podpis subjektu musí být úředně ověřen.
  • E-mailem správci nebo pověřenci, kde musí být elektronický podpis opatřený kvalifikovaným certifikátem.
  • Datovou schránkou.
Oznámení zahájení územního řízení - Veřejné osvětlení - Opařany - střed
více
Usnesení z jednání RO Opařany č. 7 ze dne 10.4.2019
více
Schválené rozpočtové změny č. 4/2019
více
Materiály pro 3. zasedání Zastupitelstva obce Opařany
více
Pozvánka na 3. zasedání Zastupitelstva obce Opařany
více
Pálení čarodějnic v Opařanech - 30. dubna 2019
více
Stavba májky
více
Sousedské velikonoční posezení 21.dubna 2019
více
Prodej kuřiček - Opařany 26. dubna 2019
více
Prodejní výstava květin - Radimovice u Želče - 26. - 27. dubna 2019
více
Veřejná vyhláška- územní rozhodnutí- Stádlec- vodovod
více
Sběr železného šrotu - pátek 26. dubna 2019
více
Uzavření lékárny v Opařanech - 15. - 19. 4. 2019
více
Oznámení o přerušení dodávky el. energie -Oltyně - celá obec - 30.4.2019
více
Oznámení o přerušení dodávky el. energie -Oltyně - část - 25.4.2019
více
Oznámení o přerušení dodávky el. energie -Oltyně - část - 23.4.2019
více
Zápis dětí do MŠ Opařany - 9. a 10. května 2019
více
Veřejná vyhláška - Opatření obecné povahy o opatřeních odchylných od některých ustanovení lesního zákona
více
Uzavření sběrného dvora obce Opařany - 22. dubna 2019
více
Informace o počtu a sídle volebních okrsků pro volby do Evropského parlamentu
více
Veř.vyhláška - Opatření obecné povahy - Stanovení přechodné úpravy provozu na silnici 1/19 a 1/29 v k.ú. Oltyně
více
Čarodějnická diskotéka - 27.4.2019
více
Změna provozu pojízdné pekárny Zlivice
více
Schválené rozpočtové změny č. 3/19
více
Stanovení minimálního počtu členů okrskových volebních komisí pro volby do Evropského parlamentu, konaných ve dnech 24. - 25. května 2019
více
Catering na klíč
více
Prodej chovné drůbeže
více
Nedostatečně určitě identifikovaní vlastníci - stav k 1.2.2019
více
Schválené rozpočtové změny č. 2/19
více
Schválené rozpočtové změny č. 1/19
více
Hlášení místního rozhlasu - 10.1.2019
více
Zpravodaj Opařan - 2019
více
Svazek obcí mikroregionu Táborsko - schválený rozpočet na rok 2019
více
Oznámení o vyhlášení revize údajů v katastru nemovitostí k. ú. Olší u Opařan
více
Oznámení o vyhlášení revize údajů v katastru nemovitostí k. u. Oltyně
více
Schválený střednědobý rozpočtový výhled obce Opařany na období 2020 - 2021
více
Schválený rozpočet obce Opařany na rok 2019
více
Osvědčení o účasti v certifikaci lesů - 2018 - 2021
více
Víceúčelové sportovní hřiště Opařany - změna telefonního čísla
více
Schválený Závěrečný účet obce Opařany za rok 2017
více
Osvědčení o úspoře emisí za rok 2017
více
Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů
více
Závěrečný účet Svazku obcí mikroregionu Táborsko za rok 2017
více
Schválený střednědobý rozpočtový výhled obce Opařany na období 2019 - 2020
více
Digitální povodňový plán obce Opařany
více
Oznámení o zveřejnění dokumentů podle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů.
více
Oznámení o uzavření smlouvy o poskytnutí dotace - JUNÁK, přístav Třináctka Opařany
více
Žádost o změnu územního plánu
více
Bezhotovostní platba místních poplatků
více
SMS InfoKanál obecní rozhlas do kapsy
více
Knihovna ve Skrýchově u Opařan - otevírací doba
více